Δραστηριότητες


Ξενώνας Ηώς
Δραστηριοτητες και Αξιοθεατα


Η Σκήτη και η Αγιά είναι πανέμορφα χωριά με έντονο παραδοσιακό χρώμα, πλούσια βλάστηση και καλή τουριστική οργάνωση. Ο ξενώνας μας που βρίσκεται σε πανέμορφη τοποθεσία, αποτελεί ιδανική βάση διαμονής, για να γνωρίσετε τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της περιοχής, μέσα από ποικίλες δραστηριότητες στη φύση.


Βόλτες και Πεζοπορικές Διαδρομές

Οργανωμένες βόλτες στη φύση και πολύ εύκολες πεζοπορικές διαδρομές στην ευρύτερη περιοχή της Σκήτης και στις πλαγιές του Κισσάβου.

Πεζοπορικό μονοπάτι Σκήτη – Προφ. Ηλίας – Παρατηρητήριο – Λίμνη Σκήτης Ξεκινάει από τον Ξενώνα μας. Παρέχεται ελαφρύ πικνίκ, νερά και αναψυκτικά, καθώς και αναμνηστική φωτογραφία στο κιόσκι του Προφήτη Ηλία με θέα το Αιγαίο Πέλαγος και τη Χαλκιδική. Το πικνίκ γίνεται δίπλα στη λίμνη. (Γίνεται με συνοδό από τον ξενώνα μας ή αυτόνομα)

Πεζοπορικό μονοπάτι Σκήτης – Μπουρμπουλήθρας – Αγιόκαμπος Η δραστηριότητα ξεκινάει από τον ξενώνα μας και, φυσικά, παρέχεται μεσημεριανό πικνίκ. Καταλήγει στην παραλία του Αγιοκάμπου, όπου μπορεί να κλείσει με μια βουτιά στη θάλασσα! (Γίνεται με συνοδό από τον ξενώνα μας ή αυτόνομα)


Πεζοπορικές

Πεζοπορικό μονοπάτι Αγιάς – Μεταξοχώρι – Μεγαλόβρυσο Η δραστηριότητα ξεκινάει απο την Αγιά και, φυσικά, παρέχεται μεσημεριανό πικνίκ. Mini-bus θα σας μεταφέρει από τον ξενώνα μας στο κέντρο της Αγιάς. Πανέμορφη διαδρομή, με καταπράσινο τοπίο και θέα πάντα το Αιγαίο Πέλαγος. (Η δραστηριότητα αυτή γίνεται σε συνεργασία με την Trekking Hellas East Thessaly ή αυτόνομα)

Πεζοπορικό μονοπάτι στον Κίσσαβο: Μελιβοία – Βελίκα Ένα από τα πιο όμορφα περιπατητικά μονοπάτια σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς συνδιάζει την ευκολία της διαδρομής με τη μεγάλη ποικιλομορφία εικόνων και τοπίων. Στη μέση της διαδρομής παρέχεται πικνίκ στο δάσος και η δραστηριότητα συνδιάζεται επίσης με τοξοβολία και flying fox για μικρούς και μεγάλους. Η δραστηριότητα ξεκινάει απο τη Μελιβοία. Mini-bus θα σας μεταφέρει απο τον ξενώνα μας στο κέντρο της Μελιβοίας. (Η δραστηριότητα αυτή γίνεται σε συνεργασία με την Trekking Hellas East Thessaly)


Πεζοπορικές - Σκήτη Λάρισας
Πεζοπορικές - Σκήτη Λάρισας
Πεζοπορικές - Σκήτη Λάρισας

Jeep Safari

Jeep safari και πεζοπορία στον Όλυμπο : Ελασσόνα – Καταφύγιο Χρηστάκης – Σκολιό (2.911 υψόμετρο) (σε συνεργασία με την Trekking Hellas East Thessaly) Συνδυάζεται με πικνίκ στο καταφύγιο Χρηστάκης και φυσικά με αναμνηστική φωτογραφία στην κορυφή του Σκολιού.

Jeep safari και πεζοπορία στο δάσος Πολυδενδρίου και στα Βασιλικά Κτήματα. Επίσκεψη στις 2 εκκλησάκια του 15ου αιώνα που βρίσκονται μέσα στα βασιλικά κτήματα. (σε συνεργασία με την Trekking Hellas East Thessaly) Η δραστηριότητα ξεκινάει απο τον ξενώνα μας και, φυσικά, παρέχεται μεσημεριανό πικνίκ.


Θαλάσσιες Εξορμήσεις με Ταχύπλοο

Ημερήσιες εξορμήσεις – sea safari se με ταχύπλοα φουσκωτά σκάφη. Οι εκδρομές αυτές καλύπτουν όλο το μήκος των ακτογραμμών της Θεσσαλίας, από την ανατολική πλευρά του Πηλίου, ημερήσιες εξορμήσεις στη Σκιάθο, το Δέλτα του Πηνειού ποταμού μέχρι τις ανεξερεύνητες θαλάσσιες σπηλιές του Πηλέα στο Βένετο.

Ημερήσια εξόρμηση στις θαλάσσιες σπηλιές του Πηλέα στο Βένετο Μεταφορά με mini-bus στο λιμάνι του Αγιοκάμπου για την επιβίβαση σε ταχύπλοο τύπου zodiac. Η δραστηριότητα διαρκεί περίπου 6-7 ώρες και περιλαμβάνει ξενάγηση σε όλη την ακτογραμμή του νομού Λάρισας από τον Αγιόκαμπο ως το Βένετο, στάση και βουτιές στις θαλάσσιες σπηλιές, καθώς και μπάνιο με ελαφρύ πικνίκ σε απομονωμένη παραλία, παραπλεύρως της σπηλιάς. (Η δραστηριότητα αυτή γίνεται σε συνεργασία με την Stavento Sailing Greece)

Ημερήσιο θαλάσσιο safari στο δέλτα του Πηνειού Μεταφορά με mini-bus στο λιμάνι του Αγιοκάμπου για την επιβίβαση σε ταχύπλοο τύπου Zodiac. (σε συνεργασία με την Trekking Hellas East Thessaly)


Θαλάσσιο Safari

Ημερήσια εξόρμηση και γύρος της Σκιάθου Μεταφορά με minibus στο λιμάνι του Αγιοκάμπου για την επιβίβαση σε ταχύπλοο τύπου Zodiac. Η δραστηριότητα περιλαμβάνει μεταφορά στο νησί της Σκιάθου, επίσκεψη στις πιο γνωστές παραλίες για μπάνιο και μεσημεριανό στη χώρα της Σκιάθου. Διάρκεια εξόρμησης 12 – 13 ώρες. (Η δραστηριότητα γίνεται σε συνεργασία με την Stavento Sailing Greece)

Θαλάσσια εξόρμηση στην Νταμούχαρη, με στάσεις για μπάνιο σε απροσπέλαστες παραλίες καθ’όλη την ακτογραμμή του Ανατολικού Πηλίου και μεσημεριανό στο γραφικό λιμανάκι της Νταμούχαρης. Μεταφορά με mini-bus στο λιμάνι του Αγιοκάμπου για την επιβίβαση σε ταχύπλοο τύπου Zodiac, και επιστροφή με μινι-βαν από τον Αγιόκαμπο στον Ξενώνα Ηώς. (Η δραστηριότητα γίνεται σε συνεργασία με την Trekking Hellas East Thessaly)


Θαλάσσιο Safari
Θαλάσσιο Safari
Θαλάσσιο Safari

Ημερήσιες ιστιοπλοικές κρουαζιέρες

Ημερήσια ιστιοπλοική κρουαζιέρα Βόλος – νησί Τρίκερι και πεζοπορία στους ελαιώνες του νησιού (σε συνεργασία με την Stavento Sailing M.C.P.Y.) Μεταφορά με mini-bus στο λιμάνι του Βόλου για την επιβίβαση σε ιστιοπλοικό σκάφος.


Ημερήσιες ιστιοπλοικές κρουαζιέρες
Ημερήσιες ιστιοπλοικές κρουαζιέρες
Ημερήσιες ιστιοπλοικές κρουαζιέρες

Canyoning / Κατάβαση φαραγγιού

Canyoning και πεζοπορία στο φαράγγι της Καλυψώς. Στα σπλάχνα του Κισσάβου, βρίσκεται το μοναδικό αυτό φαράγγι, με 3 επίπεδα δυσκολίας. Συνδυάζεται με πικνίκ. Ιδανική δραστηριότητα για μικρούς και μεγάλους (σε συνεργασία με την Trekking Hellas East Thessaly) Ξεκινάει mini-van απο τον ξενώνα μας.


Canyoning / Κατάβαση φαραγγιού
Canyoning / Κατάβαση φαραγγιού
Canyoning / Κατάβαση φαραγγιού

Αγροτουριστικές δραστηριότητες

Οι ελαιώνες της Σκήτης, ιδιοκτησία του Παραδοσιακού Ξενώνα Ηώς, προσφέρονται για μια ανεπανάληπτη αγροτουριστική εμπειρία, καθώς οι φιλοξενούμενοι έχουν την ευκαιρία να μαζέψουν ελιές, τις οποίες θα χρησιμοποιούν στην καθημερινή διατροφή τους στον ξενώνα αλλά και θα τις κάνουμε λάδι σε κοντινό ελαιοτριβείο ώστε οι επισκέπτες να πάρουν το δικό τους λάδι σαν ενθύμιο πίσω στο σπίτι τους.

Το πολυεθνικό μοναστήρι του Προδρόμου στην Ανατολή Αγιάς (13 εθνικότητες) ανοίγει τις πόρτες του στους επισκέπτες του Ηώς και μας μυεί στην τέχνη της μελισσοκομίας. Ανθόμελο Κισσάβου, τα μυστικά της παραγωγής και ο κύκλος ζωής των μελισσών.

Τα μήλα της Αγιάς είναι γνωστά σε ολόκληρη την Ελλάδα και είμαστε περήφανοι για αυτό. Θεωρητικά μαθήματα και αγροτουριστική εμπειρία στα κτήματα μήλων που βρίσκονται διάσπαρτα γύρω απο τον ξενώνα.

Το κάστανο αποτελεί το προιόν κατατεθέν της Σκήτης Λάρισας. Μάζεμα κάστανου, θεωρητικά μαθήματα για τη θρεπτική αξία και τη θέση τους στην ελληνική κουζίνα. Τα κάστανα κάθε ημέρας τα ψήνουμε κάθε βράδυ στο τζάκι του ξενώνα και τα απολαμβάνουμε μαζί με το ποτό μας.

υζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών επάνω στον αγροτουρισμό, με το σύμβουλο αγροτουριστικών καταλυμάτων κο. Ιωαννίδη Στέλιο.


Αγροτουριστικές δραστηριότητες

Παρατήρηση Πουλιών

Birdwatching στο δέλτα του Πηνειού ποταμού (σε συνεργασία με την Trekking Hellas East Thessaly) Συνδυάζεται με πικνίκ και τοξοβολία στην περιοχή του δέλτα του Πηνειού. Επίσης, μπορούμε να προσπαθήσουμε να πιάσουμε καβούρια στις εκβολές του Πηνειού, τα οποία και θα μαγειρέψουμε. Η δραστηριότητα ξεκινάει απο τη Βελίκα. Mini-bus θα σας μεταφέρει απο τον ξενώνα μας στην Βελίκα.


Κανό / Ράφτινκ

Canoe / Kayak στο δέλτα του Πηνειού ποταμού (σε συνεργασία με την Trekking Hellas East Thessaly) Συνδυάζεται με πικνίκ και τοξοβολία στην περιοχή του δέλτα του Πηνειού.

Rafting στο δέλτα του Πηνειού ποταμού (σε συνεργασία με την Trekking Hellas East Thessaly) Συνδυάζεται με πικνίκ και τοξοβολία στην περιοχή του δέλτα του Πηνειού.


Κανό / Ράφτινκ
Κανό / Ράφτινκ
Κανό / Ράφτινκ

Επισκέψεις θρησκευτικού ενδιαφέροντος

Ημερήσια εκδρομή και ξενάγηση στα Μετέωρα. Επίσκεψη σε 2 μονές (Μεγάλο Μοναστήρι και Βαρλαάμ ή Αγ. Στεφάνου)

Ημερήσια εκδρομή και ξενάγηση στην Αγιά Παρασκευή Τεμπών. Διασχίζουμε την κρεμαστή γέφυρα των Τεμπών και επισκεπτόμαστε την εκκλησία μέσα στο βράχο. Στάση και ξενάγηση επίσης, στο ιστορικό χωριό των Αμπελακίων με το ιστορικό εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου

Ημερήσια εκδρομή και ξενάγηση στο βυζαντινό εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων και περπάτημα στην πανέμορφη περιοχή μέχρι τα ασκηταριά του 15ου αιώνα


Επισκέψεις θρησκευτικού ενδιαφέροντος
Επισκέψεις θρησκευτικού ενδιαφέροντος
Επισκέψεις θρησκευτικού ενδιαφέροντος

Επισκέψεις πολιτισμικού ενδιαφέροντος

Ημερήσια εκδρομή στο Διαχρονικό Μουσείο της Λάρισας. Βόλτα στο κέντρο της πόλης και επίσκεψη στο Ά Αρχαίο Θέατρο.

Ημερήσια εκδρομή στο μουσείο του Ιπποκράτη στη Λάρισα και στο Ά Αρχαίο Θέατρο Λάρισας.

Ημερήσια εκδρομή στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο αρχοντικό του Σβάρτς και στο λαογραφικό μουσείο Αμπελακίων.


Επισκέψεις πολιτισμικού ενδιαφέροντος
Επισκέψεις πολιτισμικού ενδιαφέροντος
Επισκέψεις πολιτισμικού ενδιαφέροντος